Tarina & Yhteystiedot

MATALA MAJA 25 VUOTTA

Elämäni on lauluissa. Jo äidin lauluissa katseltiin lintua oksalla puun ja asemoitiin sielu pohjantähden alle, jossa on nyt kotomaamme – mutta tähtein tuolla puolen toisen kodon saamme. Ukki tuvan keinutuolissa veisaamiensa virsien lohduttamana. Murrosiän ”leirinuotioilla” mies ja kitara. Leppilampi ja Löytty – Dylan ja Cash. Kansanlaulut, balladit, virret ja iskelmät – ikävää, romantiikkaa, uskontoa, rakkautta ja maailman parantamista – elämää. U2 nuoruuden hurmion majakkana. Kuitenkin kaikessa soi blues.

Humble House on yhden miehen nyrkkipaja. Pieni, köyhä ja amatöörimäinen matala maja. Kipinä syntyi laulaja-lauluntekijöiden vaikutuspiirissä. Keinosen Petri ja Timo ”Otto” Salo lauluineen, rohkea visio ja usko laulujen voimaan olivat alkusysäys. Hannun ja Joneksen mukaan tulo mahdollisti jo vuonna 1999 Jaakko Löytyn ja Jukka Leppilammen levyjen tuottamisen. Laulun vaunut lähtivät liikkeelle ja sadat uudet laulut lähtivät lentoon kuunneltaviksi – koskettamaan ja kertomaan tarinoita.  

Laulujen tie demoista valmiiksi albumiksi on kiehtova matka, jolla olen saanut olla mukana 25 vuoden aikana 56 kertaa. Upeita lauluntekijöitä, artisteja ja huikeita muusikoita. Alan murroksen ja taloudellisten riskien seurauksena viime vuodet olleet velkojen maksun aikaa. Nykytekniikka kaikkien ulottuvilla ja kuuntelijoiden siirtyminen digiin ovat tosiasioita, jotka haastavat vanhan liiton levynmyynnin. Toisaalta se myös mahdollistaa pientenkin tuottajien olemassaolon ja uusien laulujen ja lauluntekijöiden esille pääsemisen.

Lämmin kiitos kaikille artisteille matkasta tähän asti – puhukoot laulunne puolestaan – nyt ne ovat kaikkien ulottuvilla.

”Silloin laulu vaunuillaan ohi kulki ja mut poimi kevyesti kuin höyhenen, ilot nähdä sain ja surut, surkimukset suuret gurut kaikki siellä. Läpi monen oudon maan matka kulki, riimi toimi, rytmi elämään sai sävelen…” – (Teppo Nuorva / Laulun vaunuissa)    

Pekka Kähkönen

Humble House Records

Ota yhteyttä:
humble.housepekka@gmail.com
050 4145401